Το δίκτυο Ίκαρος συμμετέχει στο 12ο Greek ICT Forum

Με τον θεματικό άξονα «Το ΕΣΠΑ ξεκίνησε. Η Ανάπτυξη έρχεται» ξεκινά τις εργασίες του τη Τρίτη 5 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ το 12ο GreekICTForum.

Το δίκτυο Ίκαρος συμμετέχει στο 12ο Greek ICT Forum ( Ετήσιο Συνέδριο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ) με ομιλία του κ. Μοχιανάκη Κωστή (ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΙΚΑΡΟΣ ) .

Ως ομιλιτές επίσης συμμετέχουν ο  κ. Ράπτης Οδυσσέας  (ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ CITIESNET, ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε.) και ο  κ. Γάνος Πέτρος (Δρ. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ) και  το θέμα των ομιλίων είναι «Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Οι κύριοι τομείς του Συνεδρίου αφορούν τα έργα Kρατικών Ενισχύσεων στον Ιδιωτικό τομέα, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, οι Ψηφιακές Πόλεις και οι Ευρυζωνικές Υπηρεσίες σε μία περίοδο που οι τομείς που εμπλέκονται στην υλοποίηση των έργων ΤΠΕ στο ΕΣΠΑ, όπως Κυβέρνηση, Επιχειρήσεις ΤΠΕ, Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας καταβάλλουν έντονες προσπάθειες, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Παράλληλα οι τεχνολογικές εξελίξεις στους τομείς των ΤΠΕ δημιουργούν νέες απαιτήσεις στην υλοποίηση και αξιοποίηση έργων, ειδικά προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης πόρων από τις επενδύσεις και την λειτουργία υποδομών. Ετσι τεχνολογικοί τομείς όπως cloudcomputing, virtualizationκαι άλλες επί μέρους τάσεις στις ψηφιακές τεχνολογίες, που υπόσχονται οικονομίες κλίμακας και εξοικονόμηση πόρων βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων για την καλύτερη και άμεση αξιοποίησή τους.
Στο επίκεντρο των εργασιών του 12ου GreekICTForum έχουν τεθεί τα Επιχειρησιακά Προγράμματα που αφορούν τις ΤΠΕ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ όπως οι Δράσεις και οι τομείς του Ε.Π «Ψηφιακή Σύγκλιση», τις οποίες θα παρουσιάσει την Τρίτη 5 Οκτωβρίου ο Ε.Γ Δρ. Αντώνης Μαρκόπουλος. Την ίδια ημέρα ο Γ. Γ. Πληροφορικών Συστημάτων Καθηγητής κ. Διομήδης Σπινέλης θα παρουσιάσει τις στρατηγικές κατευθύνσεις των έργων στην ΓΓΠΣ που αφορούν τόσο στην ολοκλήρωση των υποδομών πληροφορικής όσο και στην ανάπτυξη νέων έργων που θα διαλειτουργούν με άλλα Συστήματα της Δημόσιας Διοίκηση. Παράλληλα την Τρίτη 5 Οκτωβρίου θα παρουσιαστούν οι λεπτομέρειες των Εργων και των Δράσεων των ¨Ψηφιακών Ενισχύσεων" από τον Πρόεδρο Καθηγητή κ. Δημήτρη Γκρίτζαλη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αλεξανδρο Μπρέγιαννη της ομώνυμης εταιρείας.
Σημαντικό σημείο του 12ου GreekICTForum έχουν οι Δράσεις του Ε.Π "Διοικητική Μεταρρύθμιση" θα παρουσιαστεί αναλυτικά την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου από τον Ε.Γ Καθηγητή κ. Στέφανο Γκρίτζαλη. Επίσης στον μεγάλο κατάλογο των Ομιλητών του 12ου Greek ICT Forum, που διεξάγεται στο Ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ, έχουν προστεθεί οι κ.κ Γρηγόριος Τασούλας Γεν. Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Σαριβουγιούκας, Υποδιοικητής του ΙΚΑ, Γιώργος Πάγκαλος Πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, Γιώργος Καλαμαράς, Διευθύνων Σύμβουλος της¨"ΚτΠ" Α.Ε και άλλοι σημαντικοί ομιλητές από την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία των υπουργείων που υλοποιούν σημαντικά έργα ψηφιακών υπηρεσιών, τις επιχειρήσεις.
 
Λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβερνητική, η αγορά ΤΠΕ βρίσκεται μπροστά στην αντιμετώπιση οδυνηρών προβλημάτων ύφεσης καθώς τα ελάχιστα έργα και υπηρεσίες δεν μπορούν να συντηρήσουν μία αναιμική έστω θετική πορεία. Οι εταιρείες ΤΠΕ έχουν στρέψει την προσοχή τους στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ, στο οποίο το Ε.Π της «Ψηφιακής Σύγκλισης» μπορεί να δημιουργήσει θετικές προϋποθέσεις για την σταδιακή αναστροφή του σημερινού κλίματος.

Παράλληλα άλλοι σημαντικοί Ομιλητές θα παρουσιάσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα των στρατηγικών και πολιτικών κινήσεων που έχουν ή θα ξεκινήσουν άμεσα να υλοποιούνται στο πλαίσιο της υλοποίησης του ΕΣΠΑ. Παράλληλα σημαντικοί ομιλητές από τις μεγαλύτερες εταιρείες Πληροφορικής και Επικοινωνιών θα παρουσιάσουν τις τεχνολογικές στρατηγικές και επιλογές τους σε σημαντικούς κα ανερχόμενους κλάδους των Ψηφιακών Τεχνολογιών.


Τα Προγράμματα των θεματικών ενοτήτων  
του 12ου Greek ICT Forum 

Α) Σχεδιασμός υπηρεσιών και Υποδομών
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Δημόσια Διοίκηση,
πιέστε
ΕΔΩ 

Β) Oι υπηρεσίες Πληροφορικής και Ψηφιακών επικοινωνιών 
στις "Ψηφιακές Πόλεις" και στην υλοποίηση του «Καλλικράτη» 
BROADBAND STRATEGIES
πιέστε
ΕΔΩ.

Γ) Οι νέες Δράσεις των "Ψηφιακών Ενισχύσεων"
και Κρατικών Ενισχύσεων για Επιχειρήσεις και Οργανισμούς
πιέστε ΕΔΩ

ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΠΙΕΣΤΕ ΕΔΩ