Οι ψηφιακές υπηρεσίες στηρίζουν τους τομείς Τουρισμού Πολιτισμού

Στην εσπερίδα της 10ης  Δεκεμβρίου 2010  με θέμα :Ηράκλειο - ψηφιακή πόλη, ο Βασίλης Σπιταδάκης ,διευθύνων σύμβουλος της Forth crs παρουσίασε τις δραστηριότητες της εταιρείας στους τομείς του Τουρισμού και  Πολιτισμού που έχουν ισχυρή θέση στην οικονομική ζωή της χώρας.Οι ανάπτυξη εφαρμογών παροχής ψηφιακών υπηρεσιών ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και αποτελεσματικότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων, όσο αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα.Η ισχυρή παρουσία της Forth crs στους τομείς της κράτησης ακτοπλοϊκών εισητηρίων , εισητηρίων θεαμάτων και άλλων εκδηλώσεων προσφέρει επίσης στην τοπική οικονομία αφού διασφαλίζει θέσεις εργασίας υψηλής αποδοτικότητας.

Στο τέλος της εισήγησης ο ομιλιτής συμπέρανε :

  • Η τεχνολογία και η τεχνογνωσία δεν είναι ζήτημα. Υπάρχει και εξελίσσεται ταχύτατα ενώ τα κόστη της μειώνονται.
  • Γρήγορη προσαρμογή θεσμικού πλαισίου εφόσον θέλουμε να επιταχυνθεί η υιοθέτηση πρακτικών eTourism σε τουρισμό και πολιτισμό .
  • Ανοικτές Πολιτικές στην προώθηση πολιτισμικών προϊόντων. Ενίσχυση της επίγνωσης για τα οφέλη προς τους φορείς τουρισμού και πολιτισμού.
  • Destination Marketing – Οι Οργανισμοί Προώθησης Προορισμών μπορούν να αναλάβουν συντονιστικές δράσεις
  •  H οικονομική ύφεση ευνοεί την διείσδυση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στον Τουρισμό.
  • Απαραίτητη η άμεση υποστήριξη του clearing στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Β2Β και Β2C
     

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας Οργανισμού διαχείρισης του Προορισμού Κρήτη.Ένας τέτοιος φορέας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις νέες τεχνολογίες ώστε εφαρμόζοντας συνδυασμένες συνεργασίες με τα ξενοδοχεία της Κρήτης και αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους να μειώσει τον ρόλο των tour operators στον έλεγχο των αφίξεων.

Ας διαβάσουμε προσεκτικά την εισήγηση του Βασίλη Σπιταδάκη

ΣυνημμένοΜέγεθος
FORTHCRS-Heraklion-DigitalCity-forum-101210.ppt7.39 MB