Η πλατφόρμα εύρεσης εργασίας WorkFinder

Στην εσπερίδα της 10ης  Δεκεμβρίου 2010  με θέμα: Ηράκλειο - ψηφιακή πόλη, ο Γιάννης Χαραλαμπάκης , ιδρυτής της NovelTech (μέλος του επιστημονικού και τεχνολογικού πάρκου Κρήτης)  παρουσίασε την πλατφόρμα εύρεσης εργασίας WorkFinder.gr

Το Workfinder.gr αποτελεί μια καινοτόμο πλατφόρμα εύρεσης εργασίας, η οποία είναι διαθέσιμη μέσα από διάφορα κανάλια πρόσβασης (web, sms, email, Γραφεία προώθησης στην απασχόληση), ενώ παράλληλα καλύπτει πολλαπλούς τομείς (Δημόσιο, Ιδιωτικό τομέα, Ελεύθερους επαγγελματίες).
Το Workfinder.gr εστιάζει στον τομέα της απασχόλησης και ιδιαίτερα στην έγκαιρη – ολοκληρωμένη – έγκυρη ενημέρωση των ανέργων αλλά και γενικότερα όσων αναζητούν εργασία τόσο στον Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό τομέα καθώς επίσης και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Παράλληλα, όσον αφορά τις επιχειρήσεις παρέχεται η δυνατότητα ανάρτησης των αγγελιών για θέσεις εργασίας, αναζήτηση βιογραφικών καθώς και υπηρεσίες ενημέρωσης για προγράμματα – επιδοτήσεις.

Σημαντική είναι επίσης η δυνατότητα που δίνεται στις επιχειρήσεις να προβάλουν τα προϊόντα τους στους χρήστες της διαδικτυακής πλατφόρμας συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αντιμετώπιση του προβλήματος της μείωσης των πωλήσεων.

Έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία NovelTech με στόχο να αποτελέσει κομβικό σημείο για την εύρεση εργασίας τόσο εντός όσο και εκτός Κρήτης, καλύπτοντας όλη την Ελλάδα.
Σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΚΡΗΤΗΣ (Δίκτυο Κοινωνικής Πολιτικής Αυτοδιοικήσεων Κρήτης) το Workfinder χρησιμοποιείται ήδη από τους Δήμους (με πρώτο τον Δήμο Ηρακλείου), μέσω των γραφείων ενημέρωσης για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα, για την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας σε δημότες και επιχειρήσεις.

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγινε αναφορά στα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από την χρήση της υπηρεσίας τα οποία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά καθώς αρκετοί Δημότες έχουν βρει εργασία από την πληροφόρηση που είχαν μέσω του WorkFinder. Υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις όπου στο Γραφείο προώθησης για την απασχόληση του Δήμου, απευθύνθηκαν πολίτες από άλλους Δήμους για να ενημερωθούν και να εγγραφούν στην υπηρεσία.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα του μοντέλου διάθεσης της πλατφόρμας το οποίο επιτρέπει στους Δήμους να κάνουν χρήση αυτής σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, με πάρα πολύ μικρό κόστος και πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους Δημότες και τις επιχειρήσεις.

Ας διαβάσουμε την εισήγηση του Γιάννη Χαραλαμπάκη.

ΣυνημμένοΜέγεθος
ERAKLEIO-WORKFINDER-Presentation-10-12-2010.pdf429.65 KB