Επέκταση του Ασύρματου Δικτύου του Δήμου Ηρακλείου

Επέκταση του Ασύρματου Δικτύου του Δήμου Ηρακλείου στην πλατεία της Παναγίτσας

Πολιτική του Δήμου Ηρακλείου και της αρμόδιας υπηρεσίας πληροφορικής είναι να προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τηλεπικοινωνιών  στον πολίτη.

Ειδικά στον τομέα των επικοινωνιών λειτουργεί το ασύρματο δίκτυο του Δήμου με μεγάλη επιτυχία.Πάνω από 20.000 μηνιαίες είσοδοι στο διαδίκτυο πραγματοποιούνται μέσω του ασύρματου δικτύου της πόλης.

Σήμερα ανακοινώνουμε την λειτουργία ενός νέου κόμβου , στην πλατεία Παναγίτσας στον Μασταμπά.Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν στο Διαδίκτυο μέσω των ασύρματων συσκευών τους.  Οι συσκευές αυτές περιλαμβάνουν φορητούς υπολογιστές, tablet υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία wi-fi.Ήδη τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας δεκάδες χρήστες έχουν αξιοποιήσει και απολαύσει την δωρεάν σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω αυτής της υπηρεσίας.

Το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται ο διπλασιασμός των σημείων πρόσβασης στο ασύρματο δίκτυο καλύπτοντας σημαντικές πλατείες της πόλης δημιουργώντας έτσι ένα από τα μεγαλύτερα δημοτικά ασύρματα δίκτυα στην Ελλάδα.