Έγκριση χρηματοδότησης προγράμματος Τηλεφροντίδας στους μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης

Πρόσφατα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου: « Ηλεκτρονικές υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας και Φροντίδας στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης » στο Δήμο Ηρακλείου από το Ε.Π ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ.

Το έργο συντονίζει και θα υλοποιήσει ο Δήμος Ηρακλείου για όλους τους μεγάλους καλλικρατικούς Δήμους της Κρήτης (Χανίων , Ρεθύμνου και Αγ Νικολάου).Το πρόγραμμα είναι το αποτέλεσμα της πολύμηνης και συλλογικής προετοιμασίας και συνεργασίας του τμήματος πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου με τις αντίστοιχες υπηρεσίες πληροφορικής των Δήμων : Χανίων , Ρεθύμνου και Αγ Νικολάου .

Το έργο, αφόρα την ανάπτυξη προηγμένων υπηρεσιών και εφαρμογών τηλεφροντίδας σε άτομα τρίτης ηλικίας .

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες τηλεφροντίδας προβλέπεται αρχικά να προσφερθούν σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα  μη αυτοεξυπηρετούμενων ή μερικά αυτοεξυπηρετούμενων ηλικιωμένων ατόμων, με χρόνια νοσήματα (όπως καρδιοπαθείς , υπερτασικοί, με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, διαβητικοί, ασθενείς με άνοια κλπ ) ανάμεσα στους εξυπηρετούμενους των προγραμμάτων Βοήθεια στο σπίτι, με κριτήριο την ανάγκη εντατικής κατ΄ οίκον παρακολούθησης .

Μέσω του προγράμματος θα επιδιώκονται ουσιαστικές βελτιώσεις στις διαδικασίες παροχής κατ΄ οίκον φροντίδας σε ηλικιωμένους ασθενείς με χρόνια νοσήματα, χάρη στη χρήση νέων τεχνολογιών.

 Σημαντική σ’ αυτην την προσπάθεια θα είναι η συνεργασία με το προσωπικό των Δομών Βοήθεια στο σπίτι και τις Δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των Δήμων της Κρήτης