Ο Δήμος Ηρακλείου επιθυμεί να αξιοποιήσει τα τεχνολογικά επιτεύγματα του ΙΤΕ

Tα Τεχνολογικά επιτεύγματα του ΙΤΕ και συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής θέλει να αξιοποιήσει η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου, με αφορμή τη συνεργασία που θα έχει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη με το Ινστιτούτο και το Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος των Χανίων για την πραγματοποίηση της έκθεσης που θα αφορά τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Μανόλη Βασιλάκη ,τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας της Βικελαίας κ. Μανόλη Δρακάκη και στελέχη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης επισκέφθηκαν το ΙΤΕ και είχαν συνεργασία με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Στεφανίδη προκειμένου η πρωτοποριακή και καινοτόμα Διεθνώς τεχνολογία των έξυπνων Διαδραστικών Συστημάτων που έχουν αναπτύξει οι επιστήμονες του ΙΤΕ να χρησιμοποιηθεί στην έκθεση αυτή.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου εντυπωσιασμένος από τις δυνατότητες του συστήματος και των δραστηριοτήτων για τις οποίες μπορεί να αξιοποιηθεί ,συνεχάρη τον καθηγητή και τους συνεργάτες του για τα επιτεύγματά τους που έχουν παγκόσμια ακτινοβολία αλλά και για την διεθνή προβολή του Ηρακλείου ,της Κρήτης και της Ελλάδας και ζήτησε τη στενότερη συνεργασία Δήμου Ηρακλείου και ΙΤΕ σε σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα όπως τις εκδηλώσεις για τα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου το 2014 ,αλλά και τη διερεύνηση της δυνατότητας να εγκατασταθούν παρόμοια διαδραστικά συστήματα με πίνακες στην πόλη του Ηρακλείου μιας και το ΙΤΕ βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου και αργότερα η αξιοποίησή τους στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Είναι καλό για την πόλη του Ηρακλείου δήλωσε ο κ. Κουράκης ,η παρουσία του Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας με διεθνή αναγνώριση για την πρωτοποριακή επιστήμη που παράγει και θα πρέπει το Ηράκλειο και οι πολίτες του να γνωρίσουν από κοντά τα τεχνολογικά επιτεύγματά του και προς αυτή τη κατεύθυνση θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε.

Με το έξυπνο διαδραστικό σύστημα που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ δηλ μέσω εφαρμογών «φυσικής αλληλεπίδρασης» με τους υπολογιστές να μπορεί πχ ο επισκέπτης μιας έκθεσης φωτογραφίας αντικειμένων ή ενός πίνακα με μεγάλη ευκολία χρήσης να διαβάσει δίπλα σε αυτό την ιστορία του , να περιστρέψει με το χέρι μέσω της οθόνη το αντικείμενο κ.α